B747 räddad – ett litet tag

För alla älskare av världens bästa flygplan så kommer ett litet glädjande besked att produktionen kommer att fortsätta ett par år till med c:a sex plan per år. Det är UPS som känner hopp inför framtiden och beställer 14 stycken fraktmaskiner utöver de man redan har på order. Nya skatteregler gör att man tror att ekonomin framöver stärks och förmodligen kommer snart en tweet från Vita Huset att det var jag som fixa’t. Hur som helst är det alltså bara fraktmaskiner framöver. I USA har passagerarjumbos fasats ut och entusiaster får flyga med vad som finns kvar runt om i världen tills en epok som varat ett halvt sekel går i graven. Och tills dess får man glädjas av en tursam glimt av en nytillverkad fraktmaskin. En riktig best som kan ta en nyttolast på drygt 137 ton, utrustad med lyftbar nos dessutom. Men smakar det så kostar det. En maskin går på 3,5 milliarder svenska kronor!! Liten mängdrabatt är dock vanlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s