Boeing-Airbus

Boeing slår Airbus vad gäller leveranser och Airbus slår Boeing vad gäller beställningar. Rimligtvis är faktiska leveranser att föredra. Boeing gjorde ett rekordår 2017 med 763 byggda individer och blev med detta största flygplanstillverkaren för sjätte året i rad. Man räknar dessutom med ännu större produktion under 2018. (2016 producerade man 748 plan och 2015 var tidigare rekordet 762.) Värdet på 2017 års leveranser är beräknat till 60 miljarder dollar. Boeing är mycket nöjda. Airbus är givetvis också nöjda med en produktion av drygt 700 plan av olika storlekar. Båda tillverkarna kan glädjas åt att kundbasen mår bättre än på länge. Världens flygbolag beräknas ha gjort en sammanlagd vinst på 34 miljarder dollar 2017 och har under de senaste tre vinstrika åren tjänat mer än de gjort totalt under de senaste tre decennierna. För älskare av the Queen of the Sky kan nämnas att det tillverkas ungefär en varannan månad och då enbart fraktflygplan. Storhetstiden är alltså snart över men lär förbli oslagbar.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s